Meezingen

Heb jij ook genoten van de Choral Evensongs in de Cunerakerk? Zou je graag meezingen in het koor? Dan is dit je kans.
De twee afgelopen Choral Evensongs waren de koren van Guildford Cathedral en Bath Abbey te gast. De invulling met een Engelse koren willen we, als de gelegenheid zich voordoet, zeker continueren.
Maar graag zouden we ook met een vast koor invulling willen geven aan onze Choral Evensongs en zo bouwen aan een mooie traditie in Rhenen.

Capella Sine Vinculis, Choral Evensong Peterborough Cathedral Engeland

Om vanaf het begin een goede basis te leggen om de Engelse koormuziek op de juiste manier uit te voeren, werken we samen met Bea van der Kaaij als artistiek leider en haar vocaal ensemble Capella Sine Vinculis.
Dit koor is door Bea opgericht direct na haar terugkeer uit Engeland in 2017. Bea en haar gezin hebben tien jaar in Engeland gewoond, gewerkt, gestudeerd, gezongen en voelen zich helemaal thuis in de Anglicaanse koortraditie en kerkmuziek. Twee van de vier kinderen waren choristers bij Lincoln Cathedral. De kern van het koor bestaat uit het gezin van der Kaaij en wordt aangevuld met gastzangers.
Het zou prachtig zijn wanneer we straks beschikken over een koor van meerdere projectzangers die garant staan voor het uitvoeren van onze Choral Evensongs.

Wil je meezingen? Dan is het wel zaak dat je koorervaring hebt, dat je goed noten kunt lezen, dat je de muziek thuis kunt instuderen en dat je je zangkwaliteit verder wilt ontwikkelen.


Become a chorister

Graag willen we ook starten met kinderen, net zoals een boys and girls choir in de Engelse kathedralen. Als je ouder bent dan zes jaar en goed kunt lezen dan ben je van harte welkom. We verwachten niet dat kinderen al veel ervaring hebben; we zijn op zoek naar muzikaal potentieel. We zoeken naar jongens en meisjes waarvan we denken dat ze echt zullen gedijen in deze omgeving. Het maakt niet uit of je zoon of dochter nog niet veel heeft gezongen. We kunnen alle training bieden die ze nodig hebben. Wat belangrijker is, is dat hij/zij een duidelijke, ongedwongen stem heeft, een goed ‘oor’ en, het allerbelangrijkste misschien, dat hij/zij een uitdaging aangaat en er alles aan wil doen.
Voor de scholing van zangers wordt gebruik gemaakt van de methode Voice for Life van The Royal School of Church Music England.


Voordat je toegelaten kan worden, doe je auditie. Hiervoor krijg je een uitnodiging na je aanmelding.

Wanneer je denkt dat dit iets voor je is en dat je voldoende in huis hebt om mee te zingen, meld je dan nu aan: